Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inför ESC 2011 – dags för nya tag?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


KRÖNIKA. Här kommer Felix krönika om 2011 års första Inför Eurovision-program. Kommentera gärna om du håller med eller inte.

I tisdags sändes årets första “Inför ESC” i SVT och precis som föregående år lotsades vi genom bidragen av Christer Björkman som till sin hjälp skrapat ihop en jury bestående av Christine Meltzer, Lotta Engberg, Andreas Johnson, Sarah Dawn Finer och Thomas Lundin. Programmet var det näst mest sedda i SVT under tisdagen och nådde nära 800 000 tittare. Det känns otroligt lyxigt att vi i Sverige har vårt eget inför-program till förmån för det samproducerade som sänds i de flesta av EBU-kanalerna. De fina tittarsiffrorna talar även de om att publiken i Sverige ÄR intresserade och VILL veta vad som väntar när delfinalerna och finalen går av stapeln senare i maj. Det är därför jag blir irriterad över att man från SVTs håll vare sig vill eller orkar bry sig om att förädla och utveckla konceptet!

År efter år har vi nu fått se ett gäng tyckare ge poäng åt de olika bidragen. Till en början respektive lands kommentatorer som i sig gav tyngd åt uttalandena med sin gedigna bakgrund, men nu på senare tid även ett gäng schlagerartister och nu även senast programledare… Vart är det på väg?! Ska Carl Bildt få tycka till nästa år? Nej, vad Andreas Johnson tycker om Eurovision-pop bryr jag mig inte om. Istället hade det varit intressant att kanske ta in människor med olika musikalisk bakgrund, människor i olika åldrar och med olika yrken för att få något slags bredare perspektiv på det hela. En koreograf, en låtskrivare, en artist, en musiker och en radioprofil skulle kanske få chansen att tycka till? Programmet skulle kanske också kunna lättas upp genom att mer samtala om bidragen snarare än att varje deltagare måste betygsätta var för sig. Ett talkshow-stuk kunde bli spännande och ge möjlighet för ännu roligare meningsutbyten och åsiktsvädring. På samma sätt som melodifestivalen varit tvungen att utveckla sig år efter år så borde även inför-programmet göra detsamma!

/ Felix

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen