Inför ESC 2011 – dags för nya tag?


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

svtinfor2011

Årets panel i SVT:s “Inför Eurovision Song Contest”. Foto: SVT.

KRÖNIKA. Här kommer Felix krönika om 2011 års första Inför Eurovision-program. Kommentera gärna om du håller med eller inte.

I tisdags sändes årets första “Inför ESC” i SVT och precis som föregående år lotsades vi genom bidragen av Christer Björkman som till sin hjälp skrapat ihop en jury bestående av Christine Meltzer, Lotta Engberg, Andreas Johnson, Sarah Dawn Finer och Thomas Lundin. Programmet var det näst mest sedda i SVT under tisdagen och nådde nära 800 000 tittare. Det känns otroligt lyxigt att vi i Sverige har vårt eget inför-program till förmån för det samproducerade som sänds i de flesta av EBU-kanalerna. De fina tittarsiffrorna talar även de om att publiken i Sverige ÄR intresserade och VILL veta vad som väntar när delfinalerna och finalen går av stapeln senare i maj. Det är därför jag blir irriterad över att man från SVTs håll vare sig vill eller orkar bry sig om att förädla och utveckla konceptet!

År efter år har vi nu fått se ett gäng tyckare ge poäng åt de olika bidragen. Till en början respektive lands kommentatorer som i sig gav tyngd åt uttalandena med sin gedigna bakgrund, men nu på senare tid även ett gäng schlagerartister och nu även senast programledare… Vart är det på väg?! Ska Carl Bildt få tycka till nästa år? Nej, vad Andreas Johnson tycker om Eurovision-pop bryr jag mig inte om. Istället hade det varit intressant att kanske ta in människor med olika musikalisk bakgrund, människor i olika åldrar och med olika yrken för att få något slags bredare perspektiv på det hela. En koreograf, en låtskrivare, en artist, en musiker och en radioprofil skulle kanske få chansen att tycka till? Programmet skulle kanske också kunna lättas upp genom att mer samtala om bidragen snarare än att varje deltagare måste betygsätta var för sig. Ett talkshow-stuk kunde bli spännande och ge möjlighet för ännu roligare meningsutbyten och åsiktsvädring. På samma sätt som melodifestivalen varit tvungen att utveckla sig år efter år så borde även inför-programmet göra detsamma!

/ Felix

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen