Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi tycker till inför Andra chansen i Melodifestivalen 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2011. Då är det dags att bege sig till Sundsvall för Andra Chansen. Åtta artister ska tävla om de två resterande platserna till finalen i Globen nästa helg.

 

Som vanligt är det tittarna som avgör hur resultatet blir genom telefon & sms-röster. Röstningen börjar i samband med att sändningen sätter i gång.

Programmet sänds i SVT 1 lördagen den 5 mars kl. 20:00-21:30 CET.

 

Panelen inför Andra chansen

Inför Andra chansen betygsattes inte bidragen, utan vi utgick ifrån duellgrupperna vem man helst ville se i final.

 

Duellgrupp 1

I den första gruppen så ser vi endast tjejer och fyra rätt olika låtar tävla. Vinnarna från Duell 1 möter vinnarna i Duell 2 för en plats i Globen. Så här ser duellmötena ut:

 

Duell 1

  1. Jenny Silver – “Something in Your Eyes”
  2. Love Generation – “Dance Alone”

 

 

Duell 2

  1. Loreen – “My Heart is Refusing Me”
  2. Sara Varga – “Spring för Livet”

 

 

Panelens favorit till Final:

Felix: Loreen – My heart is refusing me

Haris: Sara Varga – Spring för Livet

Johan: Love Generation – Dance Alone

Robban: Jenny Silver – Something in your eyes

 

 

 

Duellgrupp 2

Andra gruppen består också av ett gäng härliga låtar, men endast en låt kan gå till finalen. Vinnaren utav Duell 3 möter alltså vinnaren utav Duell 4 för att få fram den sista biljetten till Globen.

 

Duell 3

  1. The Moniker – “Oh My God!”
  2. Linda Pritchard – “Alive”

 

 

Duell 4

  1. Shirley’s Angels – “I Thought It Was Forever”
  2. Pernilla Andersson – Desperados

 

Panelens favorit till Final:

Felix: Pernilla Andersson – Desperados

Haris: Linda Pritchard – Alive

Johan: Linda Pritchard – Alive

Robban: Linda Pritchard – Alive

 

 

Panelen sammanfattar

Felix: Andra chansen känns så dum år efter år. Här tvingas bra bidrag slå ut varandra när man egentligen vill ha dem båda till final. Men okej… Tycker vi borde skicka dels en lite mindre schlagerpoppig låt i form av My heart is refusing me med Loreen vars röst kan vara fetsivalens bästa i år. Annars vill jag också se mer svenskt i finalen och hoppas på fröken Andersson med sitt singer songwriter-bidrag.

Haris: Intressant är att endast en herre tagit sig till Andra Chansen, annars har vi sju bidrag med bara damer. Sedan så har väl Sverige redan skickat de flesta herrarna till final redan. Två intressanta grupper med fyra intressanta dueller. Tyvärr så vågar jag inte tippa hur det går, för det finns enligt mig ingen favorit. Det kan gå lite hur som helst och Andra Chansen har en vana att överraska. Personliga favoriten är Sara Varga, strax före Linda Pritchard.

Johan: Tur att vi har Andra Chansen, annars skulle ju aldrig de här bidragen fått en chans att ta sig till finalen? I första fältet tycker jag att Love Generation ska till final, men jag blir inte ledsen om någon annan tar finalplatsen till globen. Jag anser att ingen av de andra bidragen har en chans att utamana Saade och Danny förutom Love Generation, möjligtvis Loreen. I andra fältet ser jag helst Linda Pritchard går till final, kanske Shirleys Angels, men blir riktigt besviken om Pernilla eller The Monkier går till final.

Robban: Det är så många bra bidrag som hamnat i Andra Chansen. Flera av de borde redan vara i finalen nästa vecka. De två första duellerna känns mest spännande enligt mig. Jag gillar samtliga fyra och är väl egentligen nöjd hur det än slutar, men hoppas främst på Jenny Silver, som är min absoluta favorit det här året.

 

Vilka två artister vill du se i finalen? Kommentera gärna och säg din mening.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen