Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Svenska låtskrivare tävlar i Portugals Festival da Canção 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Att svenska låtskrivare tävlar i andra länders nationella uttagningar är inget nytt. Ett land som dock hittills varit okänd mark för svenskar är Portugal – fram tills nu.

I årets uttagning tävlar bidraget “Tensão”, som är skrivet av svenskarna Henrik Szabo, Daniel Nilsson, Jonas Gladnikoff, Johnny Sanchez och Mike Eriksson, tillsammans med Pedro Sá och Filipa Ruas från Portugal.

29-åriga Filipa Ruas, som även framför låten “Tensão”, slog igenom i Portugals motsvarighet till Idol, Operação Triunfo, 2003 och har sedan dess arbetat som artist. Portugal brukar vara traditionella när det handlar om att välja sitt bidrag till Eurovision Song Contest, både när det gäller soundet och språkvalet.

Låten “Tensão” (“Spänning”, svensk översättning) låter inte som något som Portugal skickat tidigare, och det tror teamet kan vara till låtens fördel. Henrik Szabo säger:

– Vi vill att “Tensão” ska få portugiserna att tänka om när det gäller tävlingen. Landet har inte varit på topp 10 på femton år, men om de vågar skicka en låt som känns både portugisisk och 2011 hoppas vi att den trenden kan brytas.

Låten är kvalificerad till den Portugisiska finalen, som hålls den 5 mars.

 

Hela startfältet i Portugal

 1. Homens da Luta – Luta é alegria
 2. Wanda Stuart – Chegar à tua voz
 3. Inês Bernardo – Deixa o meu lugar
 4. Ricardo Sousa – O mar, o vento e as estrelas
 5. Filipa Ruas – Tensão
 6. 7Saias – Embalo do coração
 7. Carla Moreno – Sobrevivo
 8. Henrique Feist – Quase a voar
 9. Nuno Norte – São os barcos de Lisboa
 10. Rui Andrade – Em nome do amor
 11. Tânia Tavares – Se esse dia chegar
 12. Axel – Boom boom yeah

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen