Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

San Remo-festivalen utser Italiens bidrag 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Efter många års bojkott har väl ingen missat att Italien äntligen gör comeback i Eurovisionen. Man väljer dock inte att ha någon uttagning, utan väljer låten via en festival.

Det italienska tv-bolaget RAI Uno bekräftade idag att man tänker välja sin Eurovision-representant via Sanremofestivalen. Festivalen har tidigare utsett representanter till Eurovision och var en av inspirationskällorna att man gör comeback i Eurovision.

En jury kommer att belöna en av deltagarna med platsen i Düsseldorf, men utan att gå in på de exakta formerna för hur man tänker välja. Det måste däremot inte bli festivalens vinnare som får åka till Tyskland.

Årets Sanremofestival avgörs mellan den 15:e och 19 februari, och startfältet rymmer flera tidigare italienska eurovisionrepresentanter som Al Bano (1976, 1985), Franco Battiato (1984), Luca Barbarossa (1988) och Anna Oxa (1989).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen