Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Nya finalregler i Melodifestivalen 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2011. Det har bestämts nya regler för finalen, hur rösterna ska fördelas.

Ifjol strök SVT hälften av de svenska jurystäderna till förmån för 6 stycken utländska jurygrupper. I år slopas samtliga svenska jurystäder helt och hållet till förmån för 11 europeiska jurygrupper. Jurygrupperna kommer att bestå av ett urval av de länder som blir Sveriges konkurrenter i Eurovision 2011 i Düsseldorf i maj.

Notera att tittarna och jurygrupperna har vardera halva makten att avgöra resultatet. Tittarna delar fortfarande ut 473 poäng likaså juryn.

Målet med de elva utländska grupperna är att vägleda de svenska tittarna vad de ska rösta på.

 

Panelen tycker till!

Johan

Jag tycker detta är urlöjligt? Det är ett underhållningsprogram, inte ska man ta det så seriöst att man skaffar en utländsk jury för att ge svenska folket en hint vilken låt de ska rösta på så det går bra för Sverige i Eurovision Song Contest? Jag tycker att vi ska rösta fram den bästa låten och inte den vi tror passar bäst i ESC.

 

Robban

Till skillnad från Johan är jag för de nya finalreglerna. Blir mycket mer rättvist i slutändan och bra att alla bidrag får poäng. ESC är en tävling och ska man vinna är det viktigt att få en inblick av vad andra länder tycker om för att vi ska nå större framgångar. Som i fjol låg Anna Bergendahl inte alls högt upp i den internationella juryns poäng, och se hur bra det gick för den? Man ska aldrig vara rädd för förändringar. Nu kanske det inte blir lika solklart vem som vinner, som det varit tidigare år. Jag är nöjd!

 

Vad har ni läsare för tankar kring det här? Är det bra att sätta in en utländsk jury som vägleder folket till rätt låtval?

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen