Några Eurovision-uppdateringar (december 2010)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2011. Här kommer några uppdateringar kring några av länderna som just nu bekräftat deltagande eller icke-deltagande.

Länder som har tänkt att vara med i kommande års Eurovision-tävling måste ha anmält sitt intresse, men har t.om den 15 december att ändra sig och dra sig ur tävlingen utan bestraffning från EBU. I slutet av december ska listan vara klar på de deltagande länderna 2011.

EBU har nyligen haft ett möte där det framgått att varken Liechtenstein eller Ungern kommer att kunna vara med i Eurovision Song Constest 2011. Nu kommer nya rapporter från b.la escdaily.com att Ungern mycket väl kan göra comeback till 2011. Det var först tänkt att DUNA TV skulle ta över uttagningen, men det blev inte godkänt av EBU. Istället kan MTV (som hållit i uttagningarna till ESC tidigare) bli sista hoppet för en comeback av Ungern 2011. Vi får hålla tummarna för det.

Senaste länderna att bekräfta deltagande i ESC 2011 är Georgien och Bulgarien. Båda länderna var med i år. Men framgångarna stod Georgien för. Det blev en nionde plats i finalen för Sophia och låten “Shine” medan Bulgarien och sångaren Miro kom på en blygsam 15:e plats i semifinalen med låten “Angel si ti”. Ingen av de båda länderna har presenterat något uttagningsformat eller datum.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen