Italien tillbaka i Eurovision Song Contest!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2011. EBU har officiellt bekräftat att Italien kommer tillbaka till Eurovision Song Contest! Länge har det spekulerats i om Italien, landet som inspirerat till Eurovision-tävlingen, åter ska tävla efter att senast ha deltagit 1997 med “Fiumi di parole”.

Det har alltså gått 13 år sedan landet ställde upp senast och nu blir det en efterlängtad comeback.

Många fans har sett fram emot en återkomst och glädjen torde vara stor hos såväl dem som hos de medlemmar i EBU som lobbat för ett deltagande på nytt. I dagsläget ser det ut att bli vinnaren av den Italienska X-factor, Nathalie Giannitrapani, som får representera landet men inget är bekräftat.

Med Italiens återintåg lyfts frågan om den befintliga gruppen “big-4” som alltid kvalificerar sig till final ska utvidgas och bli “big-5” istället? EBU lär komma med ett klargörande inom kort.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen