Även Ungern återvänder till Eurovision 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2011. Det har nu bekräftats att Ungern tänker ställa upp med ett bidrag i Eurovision Song Contest 2011 i Düsseldorf. De gör därmed comeback efter att ha stått över tävlingen ett år.

Det var från början tänkt att tv-bolaget DUNA TV skulle hålla i det, men de blev inte godkända medlemmar av EBU. Eftersom tv-bolaget MTV redan har fullt medlemskap hos EBU blir det istället de som får stå för uttagningen. Om det blir nationell final eller internt val är ännu inte bestämt. Vi återkommer med mer info om själva uttagningsfasen.

2009 var senast Ungern tävlade i ESC med Zoli Adok och låten “Dance with me”. Den tog sig aldrig till final utan hamnade på en blygsam 15:e plats i en av semifinalerna. Zoli Adok vann däremot Barbara Dex Awards.

Fler länder som gör comeback är Italien, San Marino och Österrike. Listan på samtliga deltagande länder kommer presenteras i början av januari.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen