Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Slovenien väljer den 27 februari 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Sloveniens tv-bolag RTVSLO har aviserat en tidsplan för den nationella uttagningen till Eurovision Song Contest 2011.

Den nationella uttagningen kommer att fortsätta kallas “EMA”. Artister bjuds in att delta i tävlingen, vilken i sin tur får välja ut en passande grupp av låtskrivare och kompositörer. Tv-bolagets utvalda jury kommer sen att avgöra om dessa låtskrivare och kompositörer kommer att godkännas för den nationella finalen, som är planerad att gå av stapeln den 27 februari.

Vinnarbidraget som får tävla för Slovenien i Düsseldorf kommer att väljas fram genom enbart telefonröster.

I år representerades Slovenien av en rock – blandat med folkmusik-grupp, som inte kvalificerade sig till finalen. Inte heller 2008 & 2009 lyckades man ta sig till final.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen