Portugal: Festival da Canção 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Vi kan nu meddela att Portugal återigen kommer att använda sig av sitt uttagningsformat Festival da Canção när man ska utse sin artist inklusive bidrag att skicka till Düsseldorf.

Den portugisiska tv-kanalen TVRTP kommer att ta emot bidrag till mitten av januari på sin hemsida. Låtskrivare och artister måste ha portugisiskt medborgarskap, medan kompositörer får vara från andra länder.

En expertjury väljer sedan ut 20 till 24 bidrag där allmänheten har chansen att rösta på sina favoriter. Topp 12 i omröstningen kommer att tävla i en stor final första veckan i mars (troligtvis den 5:e mars). I finalen kommer den vinnande låten att väljas fram genom 50 % juryröster och 50 % telefonröster.

I år valdes Filipa Azevedo fram som vinnare med låten “Ha Dias Assim”. Den fick full pott från juryn och kom på fjärde plats genom enbart telefonrösterna. Folket ville hellre sett Catarina Pereira med “Canta por mim” som av juryn kom på femteplats. Totalt kom den på andra plats och det blev stort missnöjde i studion när resultatet var klarlagt. Men Filipa lyckades ta Portugal till final och kom där på en 18:e plats av 25.

Eurovision-ländernas respektive klubbar genomförde nyligen tävlingen OGAE Second Chance Contest, där Catarina Pereira tävlade för Portugal och slutade på tredje plats.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen