Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Österrike väljer 25 februari 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Österrike gör comeback i Eurovision Song Contest 2011 när tävlingen nu nästan är på hemmaplan. För inte är det långt mellan Wien och Düsseldorf.

Nu bekräftar tv-kanalen ORF att man beslutat sig för att lägga en nationell final den 25 februari och att vinnaren kommer koras med hjälp ut av enbart telefonröster. Men innan finalen kommer man att kunna rösta på nätet, på de låtar man vill se tävla i en final.

Senast Österrike var med i Eurovision Song Contest var 2007 när Eric Papilaya med låten “Get a life” kom bland de sista i semifinalen. Sen dess har landet bojkottat tävlingen fram till nu då man ansett att grannlandsröstningen har varit för dominerande.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen