Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Julia Alvgard och Jonas Mattsson segrare av Webbjokern 2011!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2011. Vinnarna av Webbjokern till Melodifestivalen 2011 blev Julia Alvgard och Jonas Mattsson som vardera får en plats i Melodifestivalen nästa år.

Vi på ESC-Panelen säger STORT GRATTIS och önskar de båda lycka till i Melodifestivalen 2011! Nu är 17 bidrag klara av totalt 32 stycken.

 

Panelen tycker till!

Robban

Webbjoker-finalen blev en mysig & festlig tillställning i lågbudget-format. Visst kändes det som man var tillbaka i MF-finalerna från tidigt 90-tal, då de sändes från b.la Rondo med matgäster och krogpublik. Golden Hits var välfylld och stämningen var på topp. Rätt låtar gick vidare. Jag vet att jag tog ut Engla och Julia Alvgard som mina favoriter innan kvällen, men visst var Jonas Matsson med sin On my own absolut en värdig vinnare. Båda två har potential att nå ut med sina låtar till fler än bara festival-folket. Björkman talade ju om att hitta artister i stuk med Marie Lindberg, att komma från ingenstans och att få en ärlig chans ändå och det tycker jag verkligen att så blev fallet när vi nu ska få se Julia och Jonas i Melodifestivalen 2011. Ingen tvekan om att de inte kommer att anlita andra artister som sjunger deras bidrag, som MiSt gjorde när de använde sig ut av dansbandet Highlights.

Jag tycker både Better or worse och On my own är bra mycket bättre än fjolårets webbjokervinnare. Är så himla glad för deras skull. Wow, vilken häftig upplevelse och utmaning de kommer att få. Visst, de lär kanske inte vinna, men kan säkert komma bra till och kanske, kanske räcker det hela vägen till final eller åtminstone andra chansen. Vi har än så länge bara fått höra låtarna i demoversion. Det ska bli spännande att se hur de nyproducerade låtarna kommer att låta när de tävlar i deltävlingarna. Då var Webbjokern över för den här gången. Finns mycket att förbättra till nästa års tävling, b.la röstningsmomentet främst som blivit ett omtalat dilemma. Tycker att man borde minska antal låtar så att fler orkar följa tävlingen. Med det sagt menar jag att man borde införa en jury som plockar ut låtar som är seriösa samt plockar bort bidrag i stuk med “Kakmonstret” som var med i år. Men nu lämnar vi det åt sidan och ser fram emot en fantastisk MF-säsong 2011.

 

Felix

Överlag har jag varit ganska besviken på de inskickade bidragen till webbjokern och det är med en lättande suck jag konstaterar att två ganska bra låtar till slut gick vidare. Inga stora favoriter egentligen, men både Julia och Jonas växte när de fick framföra sina låtar live och var båda värda en plats. Själva tv-produktionen kändes allt annat än fräsch, men samtidigt lite småkul och retro på nåt sätt… Om formatet ska fortsätta ser jag hellre en studio till nästa år.

Andy

Jag är fortfarande grymt besviken att mina vänner Madde, Ylva och Linda inte fick vara med på scen ikväll. Dessvärre kunde jag inte följa detta på plats eller via teve, så fick se på det inspelade programmet när jag kom hem från jobbet. Det var en trevlig show, som var klart bättre än Gomorron Sverige förra året där MiSt utsågs till segrare. Tankarna for även till MF1990 då det hela var på Rondo med matgäster och vinflaskor syntes lite här och där… Lite deja vu…Nåväl. Jag hade tippat Julia som en av segrarna, och så blev det ju! Dessvärre blev det ju inte Engla och hennes fartfyllda Don’t Stop. Men, Jonas Matssons Jason Mraz-liknande popdänga gick ju tydligen hem i stugorna. Till framtida webbjokerfinaler hoppas jag att den hamnar på SVT1 och får fler tittare och blir mer som en i MF-familjen än “den där tävlingen som bara är på nätet och som man bara måste SMS-rösta till”. Stort grattis till de båda, hoppas detta ger en rejäl skjuts på era karriärer!! LYCKA TILL!!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen