“Bettan” klar för Melodifestivalen 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2011. Elisabeth “Bettan” Andreassen är nästa artist till Melodifestivalen 2011.

I helgen släppte Expressen nyheten om att den norsk-svenska sångerskan kommer att göra comeback i Melodifestivalen. Därefter offentliggjorde SVT på sin hemsida att “Bettan” kommer att vara med. Låten hon kommer att ställa upp med heter “Vaken i en dröm” och sägs vara en ballad och är skriven av Lars “Dille” Diedrickson, Calle Kindbom och Kristian Wejshag.

 

Tävlat både för Sverige och Norge

“Bettan” 52 år har tävlat ett flertal gånger i såväl norska som svenska Melodifestivalen och representerat Norge i Eurovision Song Contest tre gånger. 1985 var hon var en del av Bobbysocks som vann tävlingen det året med låten “La det swinge”, 1994 tillsammans med Jan Werner Danielsen med låten “Duett” (6:e plats) och 1996 på hemmaplan (Norge) kom hon på andra plats med balladen “Evighet”.

För Sverige har hon tävlat en gång i Eurovision Song Contest med Chips och låten “Dag efter dag” (8:e plats). Senast hon var med i Melodifestivalen var 2002 tillsammans med Kicki Danielsson och Lotta Enberg med den fantastiskt svängiga hiten “Vem é de du vill ha” (3:e plats i finalen). Nu är det alltså dags igen!

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen