Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Rumänien väljer representant till Eurovision 2011 på nyårsafton

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Rumänien är ett av de länder som gått framåt kraftigt i Eurovisionen. Tolv gånger har landet deltagit i tävlingen och har som bäst kommit trea två gånger, senast nu i våras då Paula Seling & Ovi sjung sin Playing with fire.

De har haft en väldigt modern stil på sina låtar de senaste åren och har blivit ett av favoritländerna för fans runt om i Europa. Samtidigt har intresset ökat enormt i det annars så fattiga landet Rumänien. TVR har nu annonserat att man tidigarelägger sin uttagning till ESC 2011 med final på självaste nyårsafton, 31 december 2010.

TVR tar emot låtar fram till 5 november. En panel kommer mellan den 9:e – 10 november att handplocka ut mellan 12 – 17 bidrag som kvalificerar sig till en nationell final.

Mellan 6:e – 30 december verkar det som bidragen släpps för allmänheten.

 

Panelen tycker till!

Kul att så många länder är ivriga med att ha sina uttagningar så tidigt. Det är nog många som satsar hårt på nästa års tävling som Tyskland arrangerar.

Noterbart är att även Schweiz och Albanien väljer innan årsslutet. 12:e december respektive 25:e december.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen