Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Melodifestivalen 2011: Första bidragen och artisterna klara!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2011. Nu har SVT offentliggjort de fyra första bidragen och artisterna till Melodifestivalen 2011. Både nytt och gammalt verkar det bli i kommande uttagning.

Linda Bengtzing återvänder för fjärde gången med låten “E de fel på mig” som Thomas G:son är involverad i.

Debut i sammanhangET gör det rutinerade dansbandet Lasse Stefanz, bildat 1967. Bidraget de ska framföra heter “En blick och något händer”. Alexander Bard, Ola Håkansson och Tim Norell står bakom det bidraget. Samma trio som skrev Tommny Nilssons vinnarbidrag 1989 “En dag”.

Vidare hittar vi ytterligare två debutanter. Den första är Pernilla Andersson, som för två år sedan gjorde stor succé med sin radiohit “Johnny Cash & Nina P”. Låten hon ska framföra heter “Desperado” som hon förövrigt skrivit själv. Till sist får vi även se den amerikansk-svenske rapparen Swingfly med låten “Me and My Drum”.

En salig blandning av musikstilar. Enligt Christer Björkman kommer fler artister troligen att presenteras inom två veckor och vi på ESC-Panelen kommer givetvis hålla er uppdaterade.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen