Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Malta gör stora förändringar i sin uttagning 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Det blir kraftiga förändringar på Malta. Europas sydligaste stat ändrar om i sin uttagning till Eurovision 2011 och öppnar även upp för utländska låtskrivare.

Till och börja med kommer uttagningen att delas upp i tre faser. Först att de inskickade bidragen kommer att bedömas av experter som bjudit in från tv-bolaget PBS. De väljer ut ett antal bidrag som går vidare till den andra fasen. Denna fas består i att artister som gått vidare får framföra sina låtar “live” inför en jury. Därefter kommer totalt 24 bidrag att väljas ut att tävla i uttagningen till Eurovision Song Contest 2011.

De 24 bidrag som gått vidare kommer tävla i en direktsänd semifinal där en juryn har makt på 75 % av rösterna medan tv-tittarna står för de övriga 25 %. Totalt kommer 16 finalister att väljas ut till en nationell final i februari. Juryn äger då 60 % av rösterna, medan tv-tittarna har makt på 40 %.

 

Andra förändringar är:

  • – De tre senaste årens vinnare får inte delta, dvs Morena, Chiara & Thea Garrett.
  • – Utländska låtskrivare inbjuds att delta med max 2 bidrag.
  • – Inhemska låtskrivare får ställa upp med totalt 4 bidrag.
  • – Artister som tävlar med fler än en låt tillåts att tävla med max 2 bidrag från och med semifinalen.

 

Kommentera gärna förändringarna!

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen