Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Inget Eurovision om Sverige vinner?!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


KRÖNIKA. De första bidragen som ska ställa upp i Melodifestivalen 2011 är avslöjade och löpande under hösten kommer bilden av årets startfält bli allt klarare. Med fjolårets jumboplats i färskt minne verkar SVT nu storsatsa för att locka bra låtskrivare och artister att ställa upp. Men vad händer om det går så pass bra att Sverige faktiskt lyckas ta hem segern i Tyskland nästa år?

Källor på SVT uppger att scenariot vore en mardröm. Att behöva anordna ett Eurovision samma år som ett sommar-OS vore extremt ansträngande för SVT:s budget. Att NRK gick back på tävlingen i våras lär ju bara spä på oron för vad en vinst skulle leda till. Kanske skulle vi till och med behöva avsäga oss värdskapet? En sådan detalj som att SVT inte ens bemödat sig släppa årets festival på DVD av kostnadsskäl gör mig som schlagernörd extremt orolig för hur man skulle tackla problemet med två (tre om man räknar MF) stora ekonomiskt krävande produktioner.

Men kanske är min oro helt obefogad. För 10 år sedan lyckades ju faktiskt SVT sy ihop både Eurovision Song Contest från Globen och Sommar-OS från Sidney. Förvisso hade man då inga delfinaler i vare sig Melodifestivalen eller Eurovision, men nog vore det en fjäder i hatten av SVT att återigen få sätta en ny standard för hur ett ESC ska se ut! Jag hoppas det är möjligt!

 

/ Felix

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen