Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Eurovision-uppdateringar (oktober 2010)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NYHETSSAMMANFATTNING. Så här när vi snart går in i november tänkte vi göra en sammanfattning av senaste nyheterna.

 

netherlands_smallNederländerna

“Nationaal Songfestival 2011” heter Nederländarnas nationella uttagning där gruppen 3Js i en direktsänd nationell final (30 januari) kommer att sjunga fem bidrag, där vinnarbidraget väljs fram av såväl jury som tittarröster. I nuläget har de gjort klart med fyra av låtarna (de är skrivna av gruppen) “Noit alleen“, “Je verliest en je wint“, “Geef mij een naam” och “Toen ik jou vergat“.

 

norway_smallNorge

Melodi Grand Prix 2011 heter Norges nationella uttagning, bestående av tre deltävlingar, en siste sjanse och en finalkväll. Nu har man släppt datum samt deltävlingsstäderna:

  • 15/1: Ørland
  • 22/1: Florø
  • 29/1: Skien
  • 5/2: Sarpsborg (Siste Sjanse)
  • 12/2: Oslo (Final)

 

czechrep_smallTjeckien

Deltog inte det här året p.ga för dåligt intresse. De har nu även meddelat att de inte tänker ställa upp med något bidrag 2011.

 

austria_smallÖsterrike

Gör comeback 2011. Man har beslutat sig för att dela upp uttagningen i två kvällar i februari. Första kvällen där man presenterar de tävlande låtarna medan den andra innehåller artisterna och gäster som sjunger gamla och nya Eurovision-klassiker. Antal tävlande bidrag är mellan 5-10 st. Vem som helst kan nominera en artist/grupp genom att skicka in ett mail eller ringa till radiostationen Ö3. Man måste få 33 personer bakom sig för att gå vidare till själva uttagningen. Noterbart är att man enbart behöver 32 eftersom man får lov att rösta på sig själv. Röstningssystemet till finalkvällen är ej klarlagt. Antingen verkar det bli 50/50 av telefonröster + juryröster eller kombinerat med en panel där forna ESC-deltagare får säga sitt.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen