Eesti Laul 2011 avgörs 26 februari

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Nu har Estland klargjort datumen och upplägg för sin uttagning Eesti Laul till Eurovision Song Contest 2011.

Det blir två semifinaler mellan 12:e och 19:e februari och en final den 26:e februari. Finalen krockar med såväl den danska finalen samt en deltävling i Melodifestivalen.

I vardera semfinal tävlar tio bidrag, där fem bidrag går vidare till final. Jury och telefonröster avgör resultatet. I finalen tävlar tio bidrag där juryn och telefonrösterna avgör de två bästa som går vidare till en superfinal under samma kväll. Vinnare där utses av 100 % telefonröster.

Tv-bolaget tar emot bidrag fram t.om den 17 december.

 

Estland nådde aldrig finalen i Eurovision Song Contest 2010. Malcolm Lincolns bidrag Siren hamnade på en 14:e plats i en av semifinalerna.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen