Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Belgien: Två bidrag har kvalat in till nationella finalen 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Till Eurovision 2011 väljer Belgien att satsa på bidrag som fått in donationer som sedan tar sig vidare till en nationell final i vår. Just nu har två bidrag lyckats med detta.

Okej, lika bra att ta upplägget så ni förstår. Den 20:e september startade uttagningen. Enbart belgiska låtskrivare kan ladda upp låtar till en webbsida. Ett krav är att låtarna måste vara på antingen engelska eller franska. Fram till den 31:a december kan allmänheten donera pengar till sitt favoritbidrag, för att den i sin tur ska få en så proffisg produktion som möjligt. De som samlat ihop minst 20 000 euro tar sig till en nationell final januari/februari. Där väljs vinnaren fram av såväl jury som telefonröster. De som donerat pengar till de bidrag som inte lyckats kvala sig vidare får tillbaka sina pengar.

 

Och nu har två bidrag lyckats nå minimumkravet för att kvala sig dit.

Léa Clément med “Où S’en Vont Nos Rêves?” och Syla K. med “Simple Love” .

Fler bidrag förväntas nå dit också.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen