663 bidrag inskickade till Dansk Melodi Grand Prix 2011

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Samtidigt med Melodifestivalen hade Danmark deadline på sitt antagning av låtar.

I måndags presenterades 663 bidrag. Jämfört med i fjol är det en påökning med 101 st. Det står klart att det blir en final med tio bidrag, där en urvalsjury plockar fram 6 st medan DR kommer att ta ut 4 wildcards.

Danska MGP är öppen för utländska låtskrivare, under förutsättning att minst en person i låtteamet är dansk medborgare. I Danmark kör man fortfarande efter det gamla systemet att man bränner en skiva med bidrag och postar eller att ta sig till DR i Köpenhamn och lämna in det.

Efter succén i år med Chanée & N´evergreen och “In a moment like this” (4:e plats) så är det givetvis klart att intresset ökat.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen