Senaste nytt från Eurovisionvärlden (augusti 2010)

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NYHETSSAMMANFATTNING. Välkomna tillbaka efter sommaruppehållet! Nu börjar det äntligen komma lite roliga nyheter inför Eurovisionsäsongen 2011.

Vi lämnar 2010 bakom oss nu och ser fram mot nästa år, då vi än en gång ska slåss mot Lena Meyer-Landrut.

 

Österrike tillbaka

Vi börjar med att berätta att Österrike kommer åter igen att delta i tävlingen efter att i några år har valt att stå utanför. Troligen var det Tysklands vinst i år som fick de på andra tankebanor. Nu återstår det bara att få tillbaka Monaco, Andorra, Luxembourg och Italien tillbaka!

 

Melodifestivalens nya regler

Andra roliga nyheter är att det snart börjar bli dags för att sända in bidrag till Melodifestivalen. Nytt för i år är att utländska kompositörer får delta (tillsammans med svensk låtskrivare), två webbjokerbidrag istället för ett samt att SVT får välja ut 15 ”jokerbidrag” medan en jury väljer ut 15 bidrag. Rykten säger nu att Helena Paparizou, Marie Serneholt, Arash, mfl är heta kandidater för att delta i nästa års MF. 22 september är sista dag att skicka in bidrag på SVTs hemsida. Webbjokerbidrag går redan nu att börja ladda upp. Jag, Andy, kommer att skicka in två bidrag till den ordinarie tävlingen tillsammans med några tyskar som vill pröva på lyckan i Sverige. Håll utkik!

 

Cypern väljer sin artist i september

Tycker ni att MF-säsongen är i gång för tidigt? Då tycker ni säkert att cyprioterna är galna… De väljer sin artist till ESC den 10 september. Låten, ja den får vi inte höra förrän senare i år eller i början av nästa år…

 

SVT tar över Junior Eurovision från TV4

Ni som brukar följa Junior Eurovision Song Contest kanske är intresserade av att veta att tävlingen i år åter kommer att gå på SVT. Tidigare år har TV4 haft hand om tävlingen och uttagningen. Men i år har de valt att ge tillbaka det till SVT. Den primära anledningen antas vara den nordiska tävlingen Melodi Grand Prix Nordic som lagts i malpåse samt att TV4 inte är intresserade att sända JESC i år. 14 länder deltar i årets JESC som sänds från Minsk i Vitryssland den 20 november.

 

OGAE Second Chance Contest

Snart avgörs också fansens tävling OGAE Second Chance Contest, där Sverige representeras av Timoteij och låten ”Kom”. Tävlingen arrangeras i år av danska fancluben OGAE Denmark.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen