Israel hoppar av Eurovision 2011?

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2011. Israel är osäkra till att ställa upp i 2011 års Eurovision Song Contest som hålls i Tyskland. Detta för att några av datumen för 2011 års tävling krockar med religiösa högtidsdagar.

Eftersom den första semifinalen sänds på samma dag som israeliska självständighetsdagen är, och dagen före, den 9 maj, är det Memorial Day i Israel. Detta innebär att ingen i den israeliska deltagationen får arbeta och dess sångare/grupp får inte deltaga i repetitionerna på scenen.

Om Israel blir lottade till den första semifinalen kan de komma att hoppa av. Däremot om de blir lottade till den andra semifinalen kan de ställa upp, men först måste frågan lösas. Därför är det osäkert om Israel kommer ställa upp 2011.

Israel har vunnit tävlingen tre gånger; Izhar Cohen och Alphabeta vann i Paris 1978 med bidraget “A-Ba-Ni-Bi” och året därpå vann de på hemmaplan i Jerusalem med den religiösa sången “Hallelujah” som framfördes av Gali Atari och Milk and Honey.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen