Melodifestivalen 2011 får nya regler

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2011. Sverige lyckades för första gången inte ta sig till final i Eurovision. Därför har SVT valt att göra om reglerna till Melodifestivalen 2011.

Bland annat kommer SVT själva välja ut 15 av bidragen, medan den vanliga juryn väljer ut 15 andra bidrag. Två av bidragen kommer att vara webbjokrar.

En ny regel är också att utländska låtskrivare får vara med och skicka in bidrag om det måste finnas med andra svenska låtskrivare i teamet.

All antagning kommer dessutom att ske på Melodifestivalens hemsida istället för att låtskrivarna skickar in bidrag per post.

Dessa förändringar kommer nu ca en månad efter regelsläppet till 2011 års tävling.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen