Eurovision 2011: Lena representerar Tyskland på hemmaplan

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Varför bryta ett vinnande koncept som visat sig fungera en gång i alla fall? Ja så tänker tysk TV som skickar senaste vinnaren, Lena, ånyo till Eurovision, och denna gång för att tävla på hemmaplan!

Värdlandet Tyskland har redan utsett sin artist till nästa års tävling, och vad passar inte bättre än att låta Lena Meyer-Landrut försvara färgerna på hemmaplan. Jovisst, Lena återvänder till Eurovision för andra gången på raken. Enda gången det inträffat tidigare var år 1957 när 1956 års vinnare Lys Assia (Schweiz) ställde upp på nytt.

Låten väljs dock i ett annat sammanhang vid ett senare tillfälle.

Tyskland är nu första land att presentera artist till Eurovision 2011.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen