NRK gick minus med Eurovision 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2010. Årets Eurovision Song Contest blev en dålig affär för norska public-serviceföretaget NRK. Förlusten kan bli upp till fem miljoner norska kronor (+ 600 000 euro).

Problemet var inte utgifterna, men enligt Aftenposten var det intäkterna som svek. Man har kommit fram till att på intäktssidan ligger man 3 miljoner lägre än beräknat. Mycket tack vare det osäkra läget med askmolnet från vulkanutbrottet på Island ledde till att många biljetter kom i retur de sista dagarna före finalen.

Det är fortfarande oklart vem som ska betala polisens räkning för bevakningen runt evenemanget. De har nämligen skickat en räkning på 10,3 miljoner kronor till NRK, som i sin tur skickat den vidare till kulturdepartementet.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen