Island är med i Eurovision 2011 men…

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Den isländska Tv-kanalen RÚV kommer dock att göra en regeländring för uttagningen Söngvakeppni Sjónvarpsins.

Det handlar om att alla låtar måste sjungas på isländska och får endast översättas vid en eventuell vinst efter finalen. Däremot behålls konceptet med deltävlingar och finalomgång.

TV-Kanalen RÚV tycker att den isländska uttagningen ska vara anpassad till de isländska tittarna. Uttagningen är enormt populär. Nästan hela befolkningen ser på den. Det ska tilläggas att det har tillkommit vissa klagomål på den här regeländringen.

I år representerades Island av Hera Björk med låten “Je ne se qui”. Man lyckades ta sig till finalen och väl där hamnade man på en 18:e plats. Året dessförinnan kom man på 2:a plats i finalen då Yohanna sjöng “Is It True” (som även blev en jättehit runt om i Europa).

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen