Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Dessa vann semifinalerna i Eurovision 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2010. Nu när finalen är över släpper EBU listorna från semifinalerna med poäng. Ganska spännande läsning med tanke på hur jämnt resultatet var, särskilt i Sveriges fall.

Den första semifinalen vanns av Belgien (167 p). Den tionde och sista finalplatsen knep Moldavien (52 p), vilket var tre poäng före Finland (49 p). Sist i semifinal 1 hamnade Lettland (11 p).

Den andra semifinalen vanns av Turkiet. Där var det Irland och Cypern (båda 67 p) som fick finalplatserna med 5 poäng före SVERIGE! Sist hamnade Schweiz med bara 2 poäng.

Sverige blev dock bäst placerad av alla länder som åkte ut, varför vår absolut sämsta slutplacering i Eurovisionsammanhang nu har blivit en 26:e plats.

Resultat från semifinalerna ser ni här.


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen