Vad hände med kvalitén?


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

KRÖNIKA. Här kommer Felix’ analys av startfältet nu när samtliga bidrag är på plats.

Så var det då klart. Alla 39 bidragen till årets Eurovision Song Contest är uttagna och kablas nu ut över Europa. Artisterna åker på turnéer för att promota sig själva och låten och i radio, tv och på nätet diskuteras och synas bidragen in i detalj med allt från sångröster till klädval och frånvarandet av tonartshöjning. Det står klart att inte bara vi i ESC-panelen känner av bristen på riktigt bra bidrag i år. För när såg vi senast ett sådant här tråkigt startfält? Köpenhamn 2001 kanske? Hela 39 bidrag varav merparten känns som ballader men inte en enda klockren vinnare. Visserligen gör ju det tävlingen mycket mer intressant, men samtidigt kan man ju fasa över om det här är en trend som kommer sitta i. Är de stora Eurovision-hitsens tid förbi?

Kanske är besvikelsen också extra stor med tanke på fjolårets fullständiga kavalkad av snygga nummer och roliga låtar. Där fanns allt och lite till, inramat på ett påkostat och överdådigt sätt som bara ryssar kan. Det var mäktigt! Måhända kan norrmännens show väga upp för dåliga låtar i år, men det ska mycket till… Givetvis finns det ljusglimtar även i Oslo, Hera Björk från Island, Juliana Pasha från Albanien och Michael von der Heide från Schweiz tror jag alla tre (inte bara för att jag själv har dom som favoriter) kan bli Eurovision-klassiker på ett eller annat sätt. Tyvärr känns det inte som om det finns nåt bidrag som kommer slå igenom stort utanför Eurovision-kretsarna. Nej, vi kan bara hoppas att det dröjer minst 10 år till innan vi får se ett så genomtrött och segt Eurovision som i år. Annat vore skandal!

/ Felix

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen