Norge har inte råd att arrangera Eurovision två år på raken

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2010. Norges tv-kanal NRK har sagt att om de vinner Eurovision Song Contest för andra året i rad skulle de behöva hjälp med finansiering innan man kan tacka ja till att stå som värd för 2011 års upplaga.

NRK rapporterar även på sin hemsida att tävlingen har en budget på 211 miljoner där 70 miljoner kommer att täckas av biljettintäkter och övriga intäkter.

Snacket går att landet inte skulle ha råd att arrangera tävlingen två år på raken och att de i så fall skulle behöva hjälp med finansiering av EBU. Annars kan det finnas risk att de vägrar stå som värd för tävlingen nästa år (om de vinner, dvs).

ESC-bossen Svante Stockselius säger att NRK inte kan förvänta sig något ekonomiskt stöd från EBU om Norge skulle vinna i år igen.

Enligt uppgifter ska NRK ha behövt sälja rättigheterna att sända Fotbolls-VM i Sydafrika för att ha råd i år.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen