Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Den isländska vulkanen ställer till det för deltagare i Eurovision 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2010. På grund av vulkanutbrottet på Island har man tvingats stänga av luftrummet över stora delar av Europa, vilket ställer till det för flera delegationer som nu är på väg till Oslo för att tävla i Eurovision 2010.

I går stängdes flygplatserna i bland annat Irland, Storbritannien och Nederländerna, och dessa tre länders delegationer har därför fått problem med att ta sig till Oslo. Storbritannien och Irland har startat sin 48-timmars resa med båt till Oslo, medan Nederländerna ser över hur de ska göra.

EBU-chefen Svante Stockselius sa tidigare idag (18:e maj) på en presskonferens att alla länder har egen skyldighet att komma till repetitionerna i tid, och att de har blivit informerade att ha en backupplan för hur de ska ta sig till Oslo ända sedan den isländska vulkan askan skapade problem för flygtrafiken i Europa.

Island, som också har sin flygplats stängd finns dock redan på plats i Oslo.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen