Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Brita Borg död

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. Brita Borg, som var Sveriges andra ESC-representant, är död. Hon avled igår i Borgholm efter en tids sjukdom.

Brita Borg började tidigt arbeta med Povel Ramel, först i radio och senare i Knäppupp-revyer under 1950- och 1960-talen. Povel Ramel specialskrev flera nummer åt henne, bland annat Fat Mammy Brown och Die Borg. Brita Borg ingick också i sånggruppen Flickery Flies 1946-1964 och låg 1969 på Svensktoppen i 21 veckor med Ljuva sextital.

Hon fick åka och representera Sverige i Eurovision Song Contest 1959 (eller som det hette på den tiden *Grand Prix Eurovision de la chanson européenne”) i Cannes. Hon blev, på grund av sin erfarenhet, utvald att representera Sverige istället för Siw Malmkvist. Brita Borg och låten “Augustin” kom på en nionde plats med bara 4 poäng.

Brita Borg blev 83 år.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen