Vi tycker till: Andra chansen i Melodifestivalen 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2010. Melodifestivalen har nått Örebro och sista stoppet innan finalen. Av åtta bidrag går två lyckliga artister till Globen. Som tidigare år kommer framröstningen att gå till genom “dueller” låtarna emellan. Detta betyder att om man har två favoriter i samma duell så tvingas man välja.

 

Startfält

Först genomförs fyra kvartsfinaldueller, där vinnarna går vidare till semifinaldueller. Vinnarna i semifinalduellerna går till final.

I kvartsfinalduellerna är uppställningen på detta sätt:

 

Duell 1

  1. Pain of Salvation – “Road salt”
  2. Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”

 

Duell 2

  1. Pauline – “Sucker for love”
  2. Crucified Barbara – “Heaven or Hell”

 

Duell 3

  1. Kalle Moraeus & Orsa spelmän – “Underbart”
  2. Neo – “Human frontier”

 

Duell 4

  1. Alcazar – “Headlines”
  2. Jessica Andersson – “I did it for love”

 

Panelen inför Andra chansen

Så här tyckte panelens skribenter Robban och Felix inför Andra chansen. Denna gång betygsattes inte bidragen utan endast helhetskommentarer och topplistor gavs.

 

Robban

Så har vi kommit fram till tävlingens mest spännande moment, andra chansen. Som vanligt svårtippat, men jag chansar på att det blir Pernilla Wahlgren och Alcazar som går till final. Jag hoppas på Pernilla Wahlgren och Neo. Tycker väldigt mycket om Jessicas fina ballad, men tyvärr håller den inte riktigt hela vägen. Skulle gärna byta ut Crucified Barbara, Pain of Salvation & Pauline mot antingen Hanna Lindblad, Linda Prichard samt Lovestoned.

 

Denna artist vill jag se i final från duell 1 & 2: Pernilla Wahlgren

Denna artist vill jag se i final från duell 3 & 4: NEO

 

Felix

Jag är inget fan av upplägget i andra chansen. Att bidrag tvingas duellera mot varandra gör det svårt för två förhandsfavoriter att gå vidare om de t.ex skulle tvingas ställas mot varandra. Här finns en hel del bidrag jag tycker om, bland annat Moraeus & Orsa spelmän, Jessica Andersson samt Alcazar. Och så mina två absoluta favoriter Neo och Pernilla Wahlgren så klart! Givetvis hade jag gärna sett Alcazar i final, men när deras bidrag står mot Neos Mika-inspirerande partydänga tvingas jag överge mina forna favoriter till förmån för killen med tävlingens största leende.

 

Denna artist vill jag se i final från duell 1 & 2: Pernilla Wahlgren

Denna artist vill jag se i final från duell 3 & 4: NEO

 

Vem vill du se gå till final från Andra chansen? Kommentera gärna och säg din mening.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen