Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

OGAE Second Chance Contest 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


PANELEN INFORMERAR. Nu kommer information om årets OGAE Second Chance Contest som arrangeras av Danmark.

OGAE Second Chance Contest är en tävling som arrangeras av den internationella fan-nätverket OGAE (Organisation Generale des Amateurs de l’Eurovision) sedan 1987. Nätverket består av flera lokala fanklubbar runt om i Europa, som t.ex OGAE Sweden (Melodifestivalklubben). Det arrangeras även andra tävlingar, som t.ex OGAE Song Contest, OGAE Video Contest och OGAE Home Composed Song Contest.

 

Så här går tävlingen till

Den här tävlingen går ut på följande sätt, de olika OGAE-klubbarna runt om i Europa väljer ut ett bidrag från sin egen uttagning som INTE vann. D v s, Sverige skickar ett bidrag från Melodifestivalen som inte vann, alltså inte Anna Bergendahl i år. I Sverige är det Melodifestivalklubben som utser det svenska bidraget. I vissa fall brukar klubbar skicka sin ESC-representant till den här tävlingen, men det blir i så fall med en annan låt än den han/hon vann med (som t.ex. Sakis Rouvas förra året).

I och med jag (Andy) sitter i styrelsen och dessutom är ansvarig för denna bit (tävlingsansvarig), så går jag inte ut med än vilket bidrag som kommer representera Sverige i årets tävling…. men efter 31 mars så har vi ett resultat! Men det jag kan säga, är att vi har varit VÄLDIGT framgångsrika i denna tävling, vi har faktiskt vunnit denna tävling 12 gånger sedan starten 1987!

Senast vi vann var 2008 (Sanna Nielsen – Empty Room), vilket innebar att vi var värdar för förra årets upplaga, som vanns av Danmark och bidraget Someday av Hera Björk. Sverige kom på en andra plats med Alcazars “Stay The Night”.

I år är det alltså dags igen, och det är Danmark som står värdar för denna stora tävling. Häromdagen gick de ut med listan på klubbarna som deltar och startordningen!

 

Startordning

1. Rest of the World
2. Spanien
3. Ryssland
4. Serbien
5. Grekland
6. Makedonien
7. Kroatien
8. Irland
9. Slovenien
10. Malta
11. Portugal
12. Tyskland
13. Armenien
14. Israel
15. Cypern
16. Norge
17. Sverige
18. Finland
19. Polen
20. Litauen
21. Danmark
22. Azerbajdzjan

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen