Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi tycker till: Tredje deltävlingen i Melodifestivalen 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2010. Nu börjar vi bli riktigt varma i kläderna och rutinen på lördagskvällen sitter. Ni har väl föreberett er?! På lördag är det dags för deltävling tre i årets Melodifestival som avgörs i Scandinavium, Göteborg.

Som vanligt är det tittarna som avgör hur resultatet blir genom telefon & sms-röster. Röstningen börjar i samband med att sändningen sätter i gång. En nyhet för i år är att det bidraget som fått flest röster i första omgången slipper tävla i den andra omgången. Således tävlar endast fyra bidrag i andra omgången om en finalplats och två platser i Andra chansen.

 

Startfält

  1. Alcazar – “Headlines”
  2. Johannes Bah Kuhnke – “Tonight”
  3. Elin Lanto – “Doctor doctor”
  4. Erik Linder – “Hur kan jag tro på kärlek?”
  5. Getty Domein – “Yeba”
  6. Timoteij – “Kom”
  7. Darin – “You’re out of my life”
  8. Crucified Barbara – “Heaven or hell”

 

Panelen inför deltävlingen

Så här tyckte panelens skribenter Robban och Felix inför den tredje deltävlingen (betyg satta efter att ha hört 1 minut smyglyssning som släpptes inför deltävlingen).

Betygen som anges går från skala 0-5, där noll är lika med sämst och fem lika med bäst.

 

#1 Alcazar – “Headlines”

Robban: För fjärde gången totalt och för andra året på raken är discopop-gruppen Alcazar tillbaka iMF. Säkerligen revanschsugna och förhandstippade favoriter på lördag. De ställer iår upp med en klassisk discodänga, en uptempo-låt med riktig energi som sätter sig. Men absolut inte lika bra som förra årets Stay The Night. Men vi kan nog förvänta oss ett lika färgsprakande nummer. Betyg: 3.

 

Felix: Dom är tillbaka! Helt undebarat Alcazar står på melodifestivalscenen igen och för andra året i rad levererar dom i världsklass! Låten har inte det typiska Alcazar-soundet tillen början, men utvecklas till en given klubbdisko i sann Alcazar-anda. Att en extremt snygg koeografi utlovas gör ju inte saken sämre. Final direkt! Betyg: 5.

 

#2 Johannes Bah Kuhnke – “Tonight”

Robban: För er som inte vet vem Johannes; Hanär en musikalsångare och skådespelare som bland annat har varit med i uppsättningar som De tre musketörerna, Hedwig and the angry inch, Cabaret, Djungelboken och Figaros bröllop på Stockholms Stadsteater. Låten han framför beskrivs som en bombastisk 70-talsrockballad som handlar om kärlek, hjärta och smärta. Fint budskap, förövrigt rätt så sävlig. Betyg: 2.

 

Felix: Duktiga Johannes har grym scennärvaro! Att han fått det ödesdigra startnummer 2 är olyckligt, det här bidraget förtjänar bättre… Tycker det är snyggt och dramatiskt, något ni säkert vet att jag går igång på. Tyvärr lär Johannes få se sig besegrad av starkare bidrag kvällens startfält. Betyg: 3.

 

#3 Elin Lanto – “Doctor doctor”

Robban: Elin är tillbaka i MF med en mycket sämre variant. Doctor doctor är en uptempo poplåt med lite rockinfluenser. Den är helt ok efter en minuts lyssning, men återstår att se om den blir bättre live? Jag är tveksam och vågar inte sätta för högt betyg innan dess. Betyg: 2.

 

Felix: Comebacken kanske inte är den starkaste, men Elin Lanto är en fantatiskt duktig artist som jag tror kan väga upp den mediorka låten. Älskade “money” 2007 men “doctor, doctor” känns minde glimten i ögat och trallvänlig tyvärr… Tror dock vi kan få återse henne i andra chansen, det vore hon verkligen värd! Betyg: 3.

 

#4 Erik Linder – “Hur kan jag tro på kärlek?”

Robban: En modern visballad från en kille som slog igenom i Talang 2009. Vackert budskap. Erik sjunger fint, det gör han, och den går säkert hem i stugorna, men frågan är om det räcker för att den ska ta sig vidare? Betyg: 2.

 

Felix: Underbart vacker låt med tydliga Ted Gärdestads-influenser, men så är det ju också hans bror som skrivit bidraget. Erik Linder såg jag på stan häromdagen och såg inte det minsta nervös ut trots att han ikväll ska stå och sjunga framför nära 3 miljoner tittare! Killen som slog igenom stort i Talang förra året tror jag kan komma att få minst lika många människor ute i landet att lyfta på telefonen för att rösta även denna gång. Farligt! Betyg: 4.

 

#5 Getty Domein – “Yeba”

Robban: Oj, vad inspirerande och annorlunda! Kanske inget jag tycker passar i Melodifestivalen men kul med en ny musikstil. Getty sjunger på lingala, ett musikspråk från Afrika. Yeba betyder tydligen kom ihåg översatt till svenska. Låter inget vidare efter en minuts lyssning, men kanske kan bli bättre live? Betyg: 1.

 

Felix: Lite för ento för min smak, och jag brukar ändå omfamna den genren! Jag förstår inte vad han sjunger och afrikansk musik som kan vara så härligt rytmisk genomsyrar tyvärr inte detta bidrag. Det blir ett njaee… Betyg: 1.

 

#6 Timoteij – “Kom”

Robban: En tjejgrupp som sjunger en poplåt med folkliga inslag. Man blir glad när man hör den tycker jag och den här kan nog överraska. Lite Sarek över det här. Helt klart en favorit för mig. Betyg: 3.

 

Felix: Fyra blonda och söta småstadstjejer sjunger trallvänlig popvisa. Kan inte annat än tycka om dom på något sätt, men tyvärr lär det knappast räcka för avancemang. Betyg: 3.

 

#7 Darin – “You’re out of my life”

Robban: Så får då äntligen Darin göra sin debut i Melodifestivalen. En stark, fin och sorglig ballad av en proffsig artist. Kan det bli dåligt live? Absolut inte. Ytterligare en favorit och förhandstippad finalist. Betyg: 3.

 

Felix: Brukar tycka den forna idolen wailar och “leker” för mkt med rösten för att kunna kallas en riktigt bra artist. Han sjunger mer för sin egen skull än för oss som lyssnar… Visserligen är You’re out of my life inget undantag MEN jag måste ändå erkänna att den är väligt snygg och välskriven. Tror Darin är en självklar finalist, ingen tvekan om den saken. Betyg: 4.

 

#8 Crucified Barbara – “Heaven or hell”

Robban: En rockballad av ytterligare en tjejgrupp. Inget jag fastnar för. Betyg: 1.

 

Felix: Känns lite som bidraget “Cool Vibes” från Schweiz 2005, fast inte fullt så bra bara… Nej, blir lite klyschigt och jobbigt bara! Ingen favorit… Betyg: 1.

 

Panelen sammanfattar

Robban

Jag vill se dessa två i final: Alcazar & Darin

Jag vill se dessa två i Andra chansen: Timoteij & Elin Lanto

 

Felix

Jag vill se dessa två i final: Alcazar & Darin.

Jag vill se dessa två i Andra chansen: Elin Lanto & Erik Linder.

 

Vem vill du se direkt i final och vilka bör få en ny chans? Kommentera gärna och säg din mening.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen