Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Vi tycker till: Fjärde deltävlingen i Melodifestivalen 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2010. Inget snökaos och inga inställda tåg kan stoppa Melodifestivalen. Nu har festivalen nått Malmö för den fjärde och sista deltävlingen. En hel del välkända och några debutanter finns i detta startfält. Det sägs att man spar det bästa till sist och Malmö har fått mycket av det bästa i år.

Som vanligt är det tittarna som avgör hur resultatet blir genom telefon & sms-röster. Röstningen börjar i samband med att sändningen sätter i gång. En nyhet för i år är att det bidraget som fått flest röster i första omgången slipper tävla i den andra omgången. Således tävlar endast fyra bidrag i andra omgången om en finalplats och två platser i Andra chansen.

I denna deltävling tillsätts de två sista platserna i Andra chansen och dessutom ska ytterligare två få direktbiljetter till finalen.

 

Startfält

  1. Sibel – “Stop”
  2. Py Bäckman – “Magisk stjärna”
  3. NEO – “Human frontier”
  4. Lovestoned – “Thursdays”
  5. Anna Bergendahl – “This is my life”
  6. Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”
  7. Noll Disciplin – “Idiot”
  8. Peter Jöback – “Hollow”

 

Panelen inför deltävlingen

Så här tyckte panelens skribenter Robban och Felix inför den fjärde deltävlingen (betyg satta efter att ha hört 1 minut smyglyssning som släpptes inför deltävlingen. Denna gång släppte SVT smyglyssningarna redan i början av veckan p.g.a. att Sibels och Peter Jöbacks bidrag råkades publiceras av misstag. Därav släpptes alla sista smyglyssningarna för att inte någon artist skulle gynnas inför).

Betygen som anges går från skala 0-5, där noll är lika med sämst och fem lika med bäst.

 

#1 Sibel – “Stop”

Robban: Sibel är tillbaka i MF med en tuff poplåt som har en arg text men glad melodi och handlar om att dissa taskiga killar. Jag gillar detta. Tufft och helt enkelt en bra poplåt. Betyg: 3.

 

Felix: Andra gången gillt för Sibel och nu byter hon ballad och långklänning mot lite pop med rockinfluenser. Går igång på det här, en kanonstart på kvällen! Kan bli farlig… Vi vet ju hur bra det har gått för forna Idol-deltagare hittills… Betyg: 3.

 

#2 Py Bäckman – “Magisk stjärna”

Robban: Py har skrivit många bra låtar till festivalen, b.la Stad i ljus. Hon har själv varit med i festivalen 1992 med bidraget Lång härifrån, som slutade på en femteplats. Nu gör hon comeback med en slags godnatt-visa med tydlig refräng. Nej, snälla stäng av detta sömnpiller, innan jag somnar. Betyg: 1.

 

Felix: Zzzzz…. Väldigt oinspirerande och ofräsch låt som kunde varit med i festivalen för 10-15 år sedan. Jag säger GOD NATT till Py och önskar lycka till framöver. Betyg: 1.

 

#3 NEO – “Human frontier”

Robban: En modern poplåt med fartfylld refräng med ett bra budskap: Att man ska våga tro på sig själv och göra saker som folk säger är omöjligt. Lite Mika-inspirerat och grymt bra. Kan nog vara med att slåss om de fyra bästa platserna. Jag blir glad av den här låten. Betyg: 3.

 

Felix: Han ser ut och låter som Mika. Det här är riktigt bra! Upptempo-pop och jag kan riktigt se det snygga numret framför mig… Här blir det nog final, hoppas jag iaf! Betyg: 4.

 

#4 Lovestoned – “Thursdays”

Robban: En poplåt med influenser från dragspel och fioler. Lite Fairytale a la Rybak känsla över bidraget. Jag gillar det här bidraget skarpt. Helt klart en favorit. Betyg: 3.

 

Felix: Udda gäng med udda bidrag med lite etnovibbar någonstans i periferin. det här gillar jag! Är inte säker på vad denna kvartett sysslat med tidigare men en finalplats i årets Melodifestival vore dem väl förunnat! Förmodligen tvingas dom nog gå via andra chansen… Betyg: 3.

 

#5 Anna Bergendahl – “This is my life”

Robban: Idol-Anna ställer upp med en ballad som inte alls tilltalar mig. Den är ändå rätt finstämd och kan säkert utmana om en av Andra Chansen-biljetterna. Betyg: 1.

 

Felix: Duktiga Anna som vi senast såg i Idol ställer upp med en ganska anonym låt. Kommer nog drunkna i kvällens kavallkad av färsgstarka personer och bidrag. Synd, för jag gillar henne som artist. Betyg: 2.

 

#6 Pernilla Wahlgren – “Jag vill om du vågar”

Robban: Pillan goes schlager. Enda bidraget i år som är en äkta schlager. Klassisk, glad upptempo-schlager, på svenska, om kärlek. Kaxig vers med en glad refräng. Hoppas att den tar sig vidare. Pernilla har deltagit tre gånger tidigare, 1985 med Piccadilly Circus, 1991 med Tvillingsjäl och 2003 i duett med Jan Johansen och bidraget Let your spirit fly. Betyg: 4.

 

Felix: Här har vi den äntligen! Årets rejäla schlagerdänga! Kan man annat än älska det? Pernilla lär leverera till 100% och jag är övertygad om att hon har laddat länge för den här comebacken! MUMS! Betyg: 4.

 

#7 Noll Disciplin – “Idiot”

Robban: Om Py Bäckman har ett bidrag för de lite äldre, så vänder den här gruppen sig till motsatta kategorin. En tonårslåt som associerar till punk. Helt chanslös, ett som är säkert. Betyg: 1.

 

Felix: Lite som ett sämre Green Day fast på svenska. Kommer nog inte gå långt tyvärr. Betyg: 1.

 

#8 Peter Jöback – “Hollow”

Robban: Peter gör comeback i MF. Senast han var med 1990, kom han näst sist med En sensation. Fredrik Kempe är låtskrivare till denna storslagna ballad. Visst hade jag förväntat mig mer av den här, men det kanske blir bättre på scen när man får höra bidraget i sin helhet. Hur som helst är den här riktigt bra och en solklar finalist. Betyg: 4.

 

Felix: Mina förväntningar var skyhöga och jag måste medge att efter en minuts lyssning så lämnar Peter mig nästan lika tom som bidragets titel. Det är en vacker ballad men jag tycker inte den lyfter och Peter brukar kunna så myckey bättre! Den går nog vidare till final trots min sågning, kanske behöver den bara upplevas live eller lyssnas på fler gånger? Jag hoppas så, för jag VILL tycka om det här! Betyg: 3.

 

Panelen sammanfattar

Robban

Jag vill se dessa två i final: Peter Jöback & Pernilla Wahlgren.

Jag vill se dessa två i Andra chansen: NEO & Lovestoned.

 

Felix

Jag vill se dessa två i final: Peter Jöback & Pernilla Wahlgren.

Jag vill se dessa två i Andra chansen: NEO & Lovestoned.

 

Vem vill du se direkt i final och vilka bör få en ny chans? Kommentera gärna och säg din mening.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen