Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Mot Sandviken!

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2010. Dags för ny Melodifestivalsvecka. Sandviken nästa!

Staden satsar för fullt på förberedelserna inför deltävlingen på lördag. Enligt säkra källor blir det Torsdagsfest i så kallade vildmarkskåtor vid Högbo Bruk, massor med roliga händelser och aktiviteter från idag (tisdag) fram till lördag. För mer info om hela evenemanget, kika in Festivalstaden.se. Otroligt roligt för Sandviken och byborna att bjuda in Sandvikenborna och övriga till fest.

Melodifestivalen kostar drygt en miljon kronor för Sandvikens kommun. Göransson arena räknar med 1,3 miljoner kronor i kostnader. Men förhoppningen är att intäkterna till handeln, hotellen och marknadsföringen av staden ska ge ett plus.

Schlageryran har nått staden. Men vad kostar det för Sandviken att till exempel ljussätta staden, hyra in sig i tältet på Jerntorget och ha personal som jobbar med evenemanget? Jo, närmare drygt miljon kronor. Kommunstyrelsen har beviljat 500 000 kronor extra till satsningen av Melodifestivalen.

 

Vi återkommer på fredag med vår inför-artikel av Deltävling 2 efter att ha tjuvlyssnat på bidragen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen