Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Sopho Nizharadze för Georgien 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


NATIONELLA UTTAGNINGAR. Georgiens tv-kanal GPB gav i lördags namnet på den som ska tävla i årets ESC för Georgien – 23-åriga sångerskan Sopho Nizharadze!

Hon kommer att sjunga en av de fem utvalda låtarna som ska väljas fram i en nationell final i slutet på februari. Det vinnande bidraget röstas fram av både jury och telefonröster.

Alla låtskrivare i Georgien kan nu skicka in sina bidrag fram till den 3 februari. En jury tar därefter ut de fem bästa låtarna som Sopho kommer framföra live i finalen.

Georgien har deltagit två gånger i Eurovision Song Contest. 2007 och 2008. Man skulle vara med i fjol men blev diskvalificerade p.g.a. olämplig text riktad mot Rysslands president Vladimir Putin.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen