Nya regler i Melodifestivalen 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


MELODIFESTIVALEN 2010. Med bara tre veckor kvar till starten av Melodifestivalen går projektledaren Thomas Hall ut med nyheten att reglerna görs om inför årets festival!

Den största nyheten är kanske att Europa kommer att få vara med och välja ut vinnarbidraget i Globen. De jurygrupper som vanligtvis brukar fördelas på 11 distrikt kommer nu omfördelas och istället flyttar 6 av jurygrupperna ut i Europa. “De utländska jurygrupperna är valda för att ge en jämn spridning över det nya, utvidgade Europa som tävlar i ESC” står det i pressmeddelandet.

Ännu en nyhet är att de bidrag som i deltävlingarna får mest tittarröster i omgång ett går direkt till final och slipper ner nervkittlande andra omröstningen.

 

Hur de nya reglerna faller ut återstår att se. Vad tycker ni? Kommentera gärna!

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen