Nyheter från Eurovision-bubblan »

                 
 
 

 

Krönika: Några funderingar på 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


KRÖNIKA. Inte bara ett nytt decennium utan även ett nytt Eurovisionår står i startgroparna.

Festen har redan satt igång och en rad länder påbörjar eller är redan klara med sina kvaltävlingar inför en av 2010 års största TV-fester! Vad har vi då att se fram emot? Och vad kan vi lära av året som varit? Som vanligt kommer vi nog få se effekt av förra årets vinnare. Gör er redo på lite fioler och skönsjungande gossar med andra ord – se bara på Amadeus från vårt grannland Finland! Något som verkligen fått en renässans i Melodifestival och Eurovision-sammanhang är ju balladerna, och de blir bara bättre och bättre! Inför årets festivaler hoppas jag på talanger som kan matcha Yohanna, Shiri Maimon och Chiara – mina 3 favoritsångerskor i genren.

Men hur ser det ut på hemmaplan då? Kommer Sverige återigen att kunna glänsa i toppstriden och leverera klockrena eurovision-hits till Europa? Vad har våra grannländer som inte vi har? Jag tror inte det finns något klockrent svar på den frågan. Däremot tror jag att man lätt blir hemmablind och att alla tafatta försök att skicka något ”annorlunda” bara resulterar i axelryckningar i Europas tv-soffor. Vi måste våga tro på oss själva! Abba-soundet eller Bröderna Herrey kommer med största sannolikhet inte vinna festivalen igen. Däremot skulle nya intressanta talanger som till exempel Salem Al Fakir kunna kamma hem storslam i Oslo. I annat fall hoppas jag att vi skickar Alcazar – för lång och trogen tjänst!

/ Felix

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Melodifestivalen 2021

Retrovision

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen