Krönika: Några funderingar på 2010


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

KRÖNIKA. Inte bara ett nytt decennium utan även ett nytt Eurovisionår står i startgroparna.

Festen har redan satt igång och en rad länder påbörjar eller är redan klara med sina kvaltävlingar inför en av 2010 års största TV-fester! Vad har vi då att se fram emot? Och vad kan vi lära av året som varit? Som vanligt kommer vi nog få se effekt av förra årets vinnare. Gör er redo på lite fioler och skönsjungande gossar med andra ord – se bara på Amadeus från vårt grannland Finland! Något som verkligen fått en renässans i Melodifestival och Eurovision-sammanhang är ju balladerna, och de blir bara bättre och bättre! Inför årets festivaler hoppas jag på talanger som kan matcha Yohanna, Shiri Maimon och Chiara – mina 3 favoritsångerskor i genren.

Men hur ser det ut på hemmaplan då? Kommer Sverige återigen att kunna glänsa i toppstriden och leverera klockrena eurovision-hits till Europa? Vad har våra grannländer som inte vi har? Jag tror inte det finns något klockrent svar på den frågan. Däremot tror jag att man lätt blir hemmablind och att alla tafatta försök att skicka något ”annorlunda” bara resulterar i axelryckningar i Europas tv-soffor. Vi måste våga tro på oss själva! Abba-soundet eller Bröderna Herrey kommer med största sannolikhet inte vinna festivalen igen. Däremot skulle nya intressanta talanger som till exempel Salem Al Fakir kunna kamma hem storslam i Oslo. I annat fall hoppas jag att vi skickar Alcazar – för lång och trogen tjänst!

/ Felix

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen