39 länder deltar i Eurovision 2010

Publicerad: | Skribent: ESC-Panelen

Publicerad


EUROVISION 2010. Nu vet vi exakt hur många deltagarländer som är med i årets Eurovision Song Contest, nämligen 39 stycken. Det är sedan tidigare klart att Andorra, Montenegro, Ungern och Tjeckien inte är med, medan Georgien gör comeback.

Tre länder mindre än förra årets upplaga av Eurovision blir det således. Det var länge osäkert om Litauen skulle vara med eller inte. Men enligt deltagarlistan är de alltså med.

“Big Four”-länderna Frankrike, Spanien, Storbritannien och Tyskland och förra årets vinnare Norge är redan direktkvalificerade till finalen den 29 maj, som även i år kommer bestå av totalt 25 deltagarländer. De övriga 34 länder tävlar i en av de två semifinaler den 25:e och 27:e maj. Tio bidrag från varje semifinal går till final.

Lottningen för vilket land som kommer att tävla i vilken semi kommer att ske i början av februari, medan startordningen lottas den 22 mars.

 

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen