Eurovision 2010: Bulgarien har presenterat sin artist


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

miro_esc2010

Bulgarien har valt sin artist – Miro. Foto: EBU.

EUROVISION 2010. Nu står det klart att Bulgarien utsett den första tävlande till nästa års Eurovision Song Contest i Oslo.

Bulgarien utsåg nämligen idag (18 oktober) sångaren Miroslav “Miro” Kostadinov, 33 år att representera landet. Han har haft flera hits i hemlandet.

Valet av artist gjordes genom en expertpanel, men någon låt är ännu inte klar. Låten kommer bulgarisk TV att utse senare i en nationell final, där Miro kommer att sjunga fem låtar i olika genrer. Det är heller inte klart om det blir telefonröster eller jury eller alternativt båda delarna i bidragsfinalen.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av sju personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen