Eurovision 2009: Röstsiffrorna från alla tävlingarna


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2009. I och med finalens utgång sent igår kväll släppte EBU strax därpå siffrorna över hur alla deltagande länder i årets Eurovision hade röstat i de olika semifinalerna och här kan ni se hur det blev i respektive semifinal.

 

Semifinal 1

Värt att notera är att Sverige tog sig till final som fjärde bästa bidrag och att Finland blev juryns val trots sin tolfte plats. Island vann semifinalen knappt före Turkiet och Makedonien missade återigen final på bekostnad av juryregeln. För första gången sedan de dubbla semifinalerna och för andra gången sedan semifinalsystemet infördes har ett bidrag blivit helt utan poäng (Tjeckien) och Belgien var också nära att bli utan.

Semifinal 2

Norge vann den här semifinalen före Azerbajdzjan men inte lika övertygande som i finalen. Även här utnyttjades regeln för juryns val och Kroatien kunde hoppa upp från sin trettonde placering och knuffa ut Serbien från final. Här lyckades alla bidrag få poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen