Eurovision 2009: Röstsiffrorna från alla tävlingarna


Publicerad:


Skribent:

ESC-Panelen


Publicerad

EUROVISION 2009. I och med finalens utgång sent igår kväll släppte EBU strax därpå siffrorna över hur alla deltagande länder i årets Eurovision hade röstat i de olika semifinalerna och här kan ni se hur det blev i respektive semifinal.

 

Semifinal 1

Värt att notera är att Sverige tog sig till final som fjärde bästa bidrag och att Finland blev juryns val trots sin tolfte plats. Island vann semifinalen knappt före Turkiet och Makedonien missade återigen final på bekostnad av juryregeln. För första gången sedan de dubbla semifinalerna och för andra gången sedan semifinalsystemet infördes har ett bidrag blivit helt utan poäng (Tjeckien) och Belgien var också nära att bli utan.

Semifinal 2

Norge vann den här semifinalen före Azerbajdzjan men inte lika övertygande som i finalen. Även här utnyttjades regeln för juryns val och Kroatien kunde hoppa upp från sin trettonde placering och knuffa ut Serbien från final. Här lyckades alla bidrag få poäng.

 


Kommentera

 
 

 
 
 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2021

Inofficiell ESC 2020

Best of Nationella 2020

Eurovision 2021

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seMusiktips

För alla er Eurovision-fantaster vill vi tipsa om musikkanalen ESCRadio som spelar Eurovisionmusik dygnet runt, året om. Dessutom sänder kanalen Radio International direktsända program om Eurovision en gång i veckan.


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen