Grafik: ESC-Panelen

Under juli månad har ESC-Panelens skribent Hollac16 tagit fram sin topplista över 30 ESC-bidrag, vilka tävlade mellan åren 2007-2017, som han tycker förtjänade en bättre slutplacering i tävlingen än vad de fick. Varje dag mellan den 1-30 juli 2017 presenterades ett nytt bidrag, och nu är hela listan komplett.

 

Inför topplistan

Jag, Hollac16, har under många år haft favoritbidrag som det inte gått så bra för som jag hade hoppats på. Ibland har jag blivit besviken över att tittarna och/eller jurygrupper röstade ned ett visst bidrag till förmån för andra i mitt tycke sämre bidrag. Därför tänkte jag ge åtminstone några av dessa bidrag nu lite uppmärksamhet under sommaren, möjligen som en slags kompensation.

I topplistan kommer 30 bidrag, som tävlade mellan åren 2007 och 2017, att presenteras efter min placering plats 30 till 1. Anledningen till detta spann är att det är de senaste tio årens tävlingar, och ju äldre tider det blir desto färre bidrag gissar jag skulle ha blivit utvalda. Dvs. vissa år hade kunnat blivit exkluderade p.g.a. att så pass få låtar ska med in på topplistan. Varje dag mellan den 1-30 juli presenterar jag min topplista.

Du är varmt välkommen att kommentera vad du själv tycker om bidragen jag har valt ut. Tycker du själv om låten eller gillar du den inte alls? Alla åsikter är välkomna.

 

Resultat: plats 1-30

vykortisland13

Islands artist 2013, Eythor Ingi, blev min (Hollac16’s) vinnare. Foto: SVT.

 

 

Kommentera gärna vilka favoriter du har, eller om du håller med/mot Hollac16!

 


3 kommentarer

 1. Markuz skriver:

  Även om jag håller med om flera av bidragen i listan, så saknar jag också flera bidrag som jag har i min personliga topp 30.
  Länkar till den här: https://www.youtube.com/watch?v=KQXo4pDPo_Q

  Har dessutom en fråga: Skulle du inte också göra en lista med bidrag som du ansåg inte hade någonting i toppstriden att göra?

  • Hollac16 skriver:

   Hej Markuz. Tack för din kommentar och tack för länken du skickade. Listan över de låtar som jag tycker inte förtjänade topplacering dyker upp inom några dagar. Av lite olika skäl har den blivit försenad, men den kommer upp snart.
   /Hollac16


Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar: