Panelens projekt

Varje år sedan ESC-Panelens start år 2009 har vi panelmedlemmar alltid genomfört olika projekt. Under högsäsong (december-maj) är det först nationella uttagningar som gäller. Därefter gör vi alltid en nedräkning till det årets ESC där vi dels betygsätter varje lands tävlingsbidrag samt gör topplistor över favoritlåtar.

Läs mer om högsäsongsprojekten »

 

När ESC är avslutad och i väntan på att nästa säsong ska dra igång brukar vi anordna olika ESC-relaterade projekt, med anknytning till Eurovisionens historia eller efter vad vi själva tycker är roligt att göra. Till exempel olika “Best of”-projekt från gamla och nya tider.

Läs mer om våra arkiverade lågsäsongsprojekt »

 

Aktuella lågsäsongsprojekt

Julkalendern: Välkommen till Portugal

För första gången någonsin kommer Portugal att stå värd för Eurovision Song Contest. Inför detta kommer vi under december månad att presentera alla artister som någonsin tävlat för Portugal från deras debutår 1964 till 2017. Det gör vi i vår julkalender som går under namnet Välkommen till Portugal.

Läs mer om projektet »

 

 

De tillbakadragna ESC-bidragen

 

Genom åren har en hel del internt uttagna bidrag och vinnare från nationella uttagningar runt om i Europa tvingats avstå tävlan i Eurovision Song Contest av olika anledningar. I denna artikelserie listar panelmedlemmarna Haris och Robban några av dessa och skriver lite kortfattat om varje bidrag och varför det blev som det blev. Vi listar bidragen helt slumpmässigt både vad gäller årtalet och länderna.

Läs mer om projektet »

 

 

Panelen jämför bidragen land för land: ESC 2016 vs. ESC 2017

Logotyper för ESC 2016 och ESC 2017 hämtade från Eurovision.tv (montage av oss).

Det har blivit dags för oss i panelen att göra en jämförelse mellan ESC 2016 och ESC 2017. Vilket år hade egentligen bäst bidrag? Det ska vi ta reda på nu!

I det här projektet kommer vi i panelen att gå igenom land för land som tävlade dessa två år. Varje panelmedlem får i uppdrag att välja ett av två bidrag per land som denne tyckte bäst om. Därefter adderar vi hur många val varje år fick och det år med högst totalpoäng vinner.

Läs mer »