Om oss

Om oss

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Vi betygsätter & bevakar allt som rör Eurovision Song Contest oavsett årstid.

Panelen såg dagens ljus i januari 2009 när panelmedlemmen Robban och två av hans vänner startade en gemensam blogg, under namnet ESC-Panelen, om deras gemensamma intresse i musiktävlingarna Eurovision Song Contest och Melodifestivalen. Sedan dess har panelmedlemmar kommit och gått men panelen har bestått stark. Sedan år 2015 har bloggen konverterats till en hemsida. Idag består panelen av fem personer av varierande ålder och med skilda preferenser inom musiksmak, med det gemensamma att alla gillar Eurovision Song Contest och Melodifestivalen.

På denna hemsida kan du läsa allt det senaste om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Annat som kommer upp här är länktips, topplistor, recensioner och våra olika panelprojekt. Vi skriver året om då Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är alltid aktuellt oavsett om det är höst, vinter, vår eller sommar.

Är det något du undrar över eller vill lämna tips är det bara att mejla till info@escpanelen.se. Vill du komma i kontakt med någon enskild är det bara att mejla förnamn@escpanelen.se (byt ut förnamn mot den person du vill mejla till). Vi finns även på Facebook, Twitter, Instagram, YouTube och från 2016 även som podcast.

Vill du läsa om vad vi i panelen har gjort varje år sedan starten 2009 – klicka här!

PS: An English version of this text is available here.

 

Panelmedlemmarna presenterar sig

adrianAdrian var namnet, född och uppväxt i Lidköping men bor sedan 9 år tillbaka i Lund. Jag kan kortfattat beskriva mig som en äkta “schlagernörd”, med särskild passion för statistik och schlagerhistoria. Mitt motto är: “Det finns ingen siffra i schlagervärlden som är oviktig!”

Till vardags är jag masterstudent och deltidsforskare i psykologi och statsvetenskap, men är förmodligen mest känd för min blogg “Schlagermagistern“. Jag deltog våren 2014 på en “bloggresa” i Lidköping (med omnejd) tillsammans med ESC-panelens Felix, där vi bl.a. fick träffa Bert Karlsson och vara med i publiken i Andra Chansen.

Våren 2015 blev jag kontaktad av killarna här på ESC-panelen, som följt mitt bloggande sedan 2014 och sedan dess är jag nu fast panelmedlem. Det är väldigt roligt att vara med i ESC-panelen!

 

Välkommen att kontakta mig!
adrian@escpanelen.se

 


 

listornamnskylt_erik

erikErik heter jag och kommer från södra Lappland. Jag är en riktig schlagerfantast. Jag har alltid gillat Melodifestivalen och ESC sedan Charlotte Nilsson vann med “Tusen och en natt” 1999, det var på min pappas 40-årsdag så det blev en riktigt stor fest. Efter det har det rullat på och jag har besökt otaliga hockeyhallar för att se på Melodifestivalen, sammanlagt har det blivit 21 deltävlingar och finaler (2015). Har krönat det hela med att se Eurovision live i Sverige 2016!

 

 

Här kommer några låtar från Melodifestivalen som jag gillar:

– Hanson, Carson & Malmquist – “C’est la vie” (2004)

– Mona Wessman – “Gå och göm dig Åke Tråk” (1968)

– Östen Warnerbring – “Trollen ska trivas” (1962)

– Rolf Carlsson – “Tidig är tiden” (2002)

 

Välkommen att kontakta mig!
erik@escpanelen.se

 


 

listornamnskylt_haris

harisHaris heter jag och jag är 27 år gammal och ursprungligen från Bosnien, men bott i Sverige i stort sett hela mitt liv och bor för närvarande i Göteborg.

Jag har ett liv utanför Eurovision också och är väldigt mycket inne i amerikanska sporter, dvs framförallt wrestling och amerikansk fotboll. Har även spelat handboll sedan jag var liten men en knäskada satte stopp för den karriären. Efter det gick jag över till att träna ett knattelag, som växte upp och blev tonåringar. I fyra säsonger tränade jag dem innan jag kände att det var dags för ett break.

Jag började redan som liten kolla på Eurovision med familjen och det blev som en tradition att kolla på tävlingen med familjen. På grund av detta så har jag inte missat en enda Eurovision final sedan 1996. Än idag kommer jag ihåg hur Eimear Quinns ballad The Vocie vann hela tävlingen och hennes röst var för alltid inbankad i mitt huvud. Sedan år 2003 har ja följt tävlingen mer slaviskt och varit en del av ESC-Panelen sedan år 2011.

 

Välkommen att kontakta mig!
haris@escpanelen.se

 


 

listornamnskylt_hollac16

Hej! Mitt namn är Olof, är 25 år gammal och bosatt i Stockholm. Har sedan jag gick med i panelen år 2014 gått under alias Hollac16 och kommer att fortsätta att göra detta, men nu med min riktiga identitet här.

Sedan ungefär millennieskiftet har jag haft ett brinnande intresse för Melodifestivalen och Eurovision Song Contest. Jag kan minnas att jag såg MF 99 för jag minns en hel del bra låtar från det året, inte minst Charlotte Nilssons “Take Me To Your Heaven”. Sedan dess har jag varit frälst ESC-älskare och ju mer åren har gått desto mer intresserad har jag blivit. Jag lägger ned mycket tid på att kolla på evenemangen men också att lyssna i förväg, hitta fakta, samla statistik och fullständigt gå in för det. För mig är det riktigt skoj!

Jag har hittills varit på fyra Melodifestivalsfinalsgenrep (2010, 2011, 2013 och 2016) och nu senast var jag även och såg (och rapporterade om) Eurovision 2016 live som arrangerades i min hemstad Stockholm.

 

Välkommen att kontakta mig!
hollac16@escpanelen.se

 


 

listornamnskylt_robban

RobertProfilRobert heter jag och kallar mig här på bloggen för Robban. Jag kommer från Göteborg och är ett stort fan av Eurovision & Melodifestivalen. Jag är förövrigt grundaren av ESC-Panelen och ytterst ansvarig för sidan tillsammans med mina grymma kollegor.

Har besökt flertalet Melodifestivaldeltävlingar och varit på två Eurovision på plats, nämligen senaste gångerna Sverige höll i värdskapet – både år 2013 i Malmö och 2016 i Stockholm.
Jag brinner för den traditionella schlagergenren och balkanballader. Har även ett stort intresse för sport, framför allt fotboll.

 

Välkommen att kontakta mig!
robban@escpanelen.se

 

  Bookmark and Share Tillbaka till toppen

Kommentera

 
 

 

Fyll i koden i rutan nedanför för att kunna skicka iväg din kommentar: