« Nederländerna NF 2017

Nederländerna NF 2019 »


Internval

Internval

NEDERLÄNDERNAS UTTAGNING. Nederländerna har fortsatt att välja artist och bidrag internt till Eurovisionen. Efter flera år med framgångssagor satsade man denna gång alla kort på sångaren Waylon som kom tvåa för Nederländerna i Eurovision 2014.

 

Så gick uttagningen till

Waylon bakom kulisserna vid Eurovision 2014. Foto: Albin Olsson/Wikimedia.

Under hösten 2017 kom det nederländska TV-bolaget AVROTROS med beskedet att man än en gång skulle välja artist och bidrag internt till Eurovision 2018. Valet föll denna gång på artisten Waylon (som egentligen heter Willem Bijkerk) som tidigare representerat Nederländerna 2014, då som en del av duon The Common Linnets (tillsammans med Ilse DeLange). Den gången gick allting väldigt bra eftersom att Nederländerna slutade tvåa efter Österrikes Conchita, vilket var den bästa placeringen för landet sedan segern 1975. Efter succén i Köpenhamn 2014 bröt Waylon sitt samarbete med sin duokompis Ilse DeLange och gick solo, och nu fyra år senare är han tillbaka ensam på Eurovisionscenen för Nederländerna.

Artistbeskedet kom redan i början av november 2017, medan det dröjde ända till mars 2018 innan tävlingsbidraget presenterades.

 

Tävlingsbidraget

Det bidrag han får med sig till Lissabon heter “Outlaw in ‘Em” som han gjort under en vistelse i Nashville i delstaten Tennessee i USA. Faktum är att han inför beskedet släppte fem låtar varav en av dem skulle bli den låt han nu får med sig till Eurovisionen.

Bidragets musikvideo ser ut så här:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen