« Makedonien NF 2017

Makedonien NF 2019 »


Internval

Internval

MAKEDONIENS UTTAGNING. Inför årets nationellasäsong började höll Makedonien på att inte få delta i Eurovision 2018 p.g.a. ekonomiska problem. Men efter att detta lösts fick Makedonien vara med. TV-bolaget MRT har valt artist och bidrag internt.

 

Så gick uttagningen till

Foto: Ani&Dimi Photography

Som känt höll Makedonien på att inte ens få delta i årets tävling, men tack vare en ekonomisk plan får de delta trots allt. Landets artistval har precis som ifjol skett internt, även om man haft en nationell antagning med internvalsjury. TV-bolaget MRT gjorde sitt val redan i mitten av februari (det valet föll på duon Eye Cue, som är ett av Makedoniens mest populära band). Tävlingsbidraget släpptes först ett antal veckor senare.

 

Tävlingsbidraget

Låten som Eye Cue ska tävla med heter “Lost And Found” och är gjord av Bojan Trajkovski och Darko Dimitrov.

Bidragets musikvideo ser ut så här:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen