« Cypern NF 2017

Cypern NF 2019 »


Internval

Internval

CYPERNS UTTAGNING. Enligt uppgifter skulle Cypern ha valt artist och bidrag genom en nationell final, men efter att TV-bolaget CyBC fastnat för en kandidat ströks finalen och istället blev det ett internval av såväl artist som bidrag.

 

Så gick uttagningen till

Eleni Foureira är utvald att tävla för Cypern i Eurovision 2018. Foto: CyBC.

I mitten av september ifjol kom cypriotiska TV-bolaget CyBC med beskedet att man sökte efter talanger till sin nationella uttagning till Eurovision 2018. Vid den tidpunkten sades det att det troligen skulle bli en final av det hela uttagningen, där ett antal tävlande skulle få framföra bidrag signerade låtskrivaren Alex Papaconstantinou (Alex P.). Samtidigt fanns det en klausul med i reglerna som sade att om TV-bolaget hittade en talang man tyckte så pass bra om så kunde man hoppa över själva finalmomentet. Och det är det som har hänt i detta fallet.

Med detta sagt blev det således inte någon nationell final på Cypern som CyBC tidigare utlovade, utan istället ännu ett år med internval. Denna gång är det däremot inte Thomas G:son som står bakom bidraget utan svenskgrekiska Alex Papaconstantinou. Han har tidigare haft med tre bidrag i Eurovisionen för Grekland (2007), Azerbajdzjan (2009) och Cypern (2012).

 

Tävlingsbidraget

Bidraget som Eleni Foureira ska framföra heter “Fuego” och har text och musik av låtskrivarteamet Alex Papaconstantinou, Geraldo Sandell, Anderz Wrethov, Viktor Svensson och Didrick. CyBC har även anlitat koreografen Sacha Jean-Baptiste att formsätta scenframträdandet i Lissabon.

 

Bidragets musikvideo ser ut så här:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Eurovision 2020

Mello 2020

Aktuella antagningar

Nationella 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är ett forum om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar.
Vi skribenter i panelen är ett gäng Eurovision-intresserade personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Den gemensamma nämnaren är att vi alla delar en stor förkärlek till Eurovisionen, och att vi tillsammans bevakar tävlingen året om. Vi delar med oss av bland annat nyhetsuppdateringar, projekt, länktips, topplistor och recensioner.

Gilla och följ oss gärna i våra sociala medier! Du hittar oss på Facebook, Instagram, Twitter och YouTube.

Har du några frågor, funderingar och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.seTips på Eurovision-musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen