« Belgien NF 2017

Belgien NF 2019 »


Internval

Internval

BELGIENS UTTAGNING. Efter tre framgångsrika topplaceringar för Belgien efter år av förluster satsar nu den tvådelade nationen på sitt starkaste kort. Man var denna gång första land ut att presentera sitt artistval och också bland de sista att presentera sitt tävlingsbidrag.

 

Så gick uttagningen till

Sångerskan Sennek. Foto hämtat från Eurovision.tv

Det var redan i slutet av september förra året som TV-bolaget VRT i Belgien kom med beskedet att de internt valt ut sångerskan Laura Groeseneken (bilden ovan) som representant för Belgien i Eurovision 2018. Efter det har det bara kommit mindre besked om att Laura kommer att tävla under sitt artistnamn Sennek samt att Belgien satsar för seger i årets tävling.

Sångerskan Laura Groeseneken, som går under artistnamnet Sennek, är född år 1990. Hon är singer-songwriter som till dagligdags arbetar med musiken, både som soloartist men också som röstcoach. Utöver det försörjer hon sig också genom att arbeta för möbeljätten IKEA. Bland de musikaliska projekt Laura medverkat i kan bland annat nämnas 007 in Concert (James Bond-konsert). Förutom sången spelar Laura piano och hon var även med och skapade hitlåten “Gravity“ för den belgiska gruppen Hooverphonic, en låt som fick internationell spridning efter att ett parfymmärke använde låten i sin reklam.

 

Tävlingsbidraget

Bidraget som Sennek ska framföra heter “A Matter Of Time” och låter lite Bond-inspirerat, men då ska man komma ihåg att Sennek har deltagit i en James Bond-konsert en gång tidigare (007 in Concert). Låten har text och musik av Laura Groeseneken, Alex Callier och Maxime Tribeche.

Bidragets musikvideo släpptes officiellt den 5 mars 2018, och ser ut så här:

 


Kommentera

 
 

 
 
 

Policy

Läs vår kommentarspolicy samt svaren på varför vi frågar efter namn och e-postadress vid kommentering.

Läs mer »

 
Aktuellt

Nyheter

Efterspelet av Tel Aviv

Best of Nationella 2019

Eurovision 2019

Eurovision 2020

Om oss


 
Sök på sajten
 

 
 Om ESC-Panelen

ESC-Panelen är en hemsida om Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och andra länders nationella uttagningar. Panelen består av 6 personer i varierande åldrar och med skilda preferenser inom musiksmak. Tillsammans bevakar & betygsätter vi allt som rör Eurovision Song Contest - oavsett årstid. Vi delar med oss av länktips, topplistor och recensioner. Följ gärna våra olika panelprojekt som publiceras med jämna mellanrum.

Har du frågor och/eller vill du tipsa oss om nyheter? Skicka i så fall ett mejl till info@escpanelen.se. Besök gärna även vår YouTube-kanal eller lyssna på vår podcast. Gilla oss gärna på Facebook.Våra tips på musikanaler:

esc radio  Radio International


Personalinloggning
Tillbaka till toppen

ESC-Panelen